06:27 5

Amuk Lowyat: Ayahanda Rani Kulup Tampil Beri Kenyataan Yang Berani

Amuk Lowyat: Ayahanda Rani Kulup Tampil Beri Kenyataan Yang Berani 


Ayahanda Rani Kulup sekali lagi mencuri perhatian apabila tampil dengan garang tentang isu pergaduhan di Plaza Lowyat.

Baca Juga: Statement dari pemilik kedai handphone (BACA SINI)

Rani Kulup mengumumkan akan membuat laporan polis esok tentang isu ini kerana ianya harus diberi perhatian penuh oleh pihak yang bertanggungjawab.

Rani Kulup juga mahu Lowyat segera ditutup agar menjadi teladan dan memudahkan pihak berkuasa menjalankan tugas.

Ini komen Rani Kulup:

"Bukan sahaja di Low Yat malah di Jalan Petaling dan beberapa kawasan penjual yang diketahui dijaga kumpulan gangster. Jika ada pelanggan yang membatalkan hasrat untuk membeli, mereka akan diherdik. Ia sekali gus menimbulkan ketakutan kepada pembeli sendiri

"Banyak lagi contoh pembeli yang biadab. Cara mereka menjual juga seolah-olah seperti gangster, bagus juga ada kes sebegini, barulah semua orang buka mata. Biar masyarakat tahu ada situasi begini.

"Penyelesaiannya mudah, tutup sahaja Low Yat dahulu, selain memberi masa agensi berkenaan menyiasat peniaga terbabit, ia satu bentuk teladan tentang memberi kepentingan kepada pengguna di lokasi tumpuan seperi Low Yat ini," 

"Kami akan membuat laporan polis esok. Ia merupakan isu gangster dan harus diberi perhatian sewajarnya.

"Saya mahu tekankan, paling penting mana-mana lokasi termasuk Low Yat ini harus segera ditutup jika insiden seumpama ini berlaku,"

Nampaknya statement Rani Kulup ini mendapat reaksi yang positif dari orang ramai.


5 comments:

  1. Klu ori katakan ori ..jangan memunipulasikan barangan

    ReplyDelete
  2. dah lah jual barang clone pastu x nak mengaku plak mmg kena serang lah..
    lain lah jual clone tapi dah bagi tau awal2 mmg clone..

    ReplyDelete
  3. budak tu curi lenovo dari 2nd floor pastu lari dpn kedai oppo..staff oppo tangkap diorang..pencuri nih tak beli dari oppo pon..cara simple bdk ni curi barang pastu kene tangkap..apa yang pelik bila tetiba masalah rasis ngan barang tiruan jadi tumpuan....sebebnarnya melayu ni banyak yang rasis shit sangat...kalau beli barang tiruan buat la aduan...yang rasis tu pasal tetiba ramai cina pukul melayu tuh...padahal kalau kat uptown melayu curi barang aku tengok ramai gak yang pijak bdak melayu tu..melayu pijak melayu tuh...biase la kalau lu curi mesti kene lauk nyer...ni tetiba rasis...bangang tahi tol lah

    ReplyDelete
  4. Lok yat suke tipu org ...akhir kena jgk

    ReplyDelete