09:48 0

Digelar Pemalas: Ahli Keluarga Balas Kenyataan Chef Wan

Digelar Pemalas: Ahli Keluarga Balas Kenyataan Chef Wan


Sebelum ini Chef Wan dengan lantang telah menyelar perangai buruk ahli keluarganya sendiri dengan menggelar mereka pemalas dan tak membantu.

Ini komen panas Chef Wan:


By 9am dah tak tahan lagi mula la mulut saya menharuk satu rumah which seem like a yearly affair." Bangun2 rasa nak sepak2 kan sahaja manusia2 yg malas ini dari membuta sehingga mata hari tu suluh ke jubur.Ada yg tak mandi lagi dah mengadap TV pagi2 buta tergolik mcm Ikan buntal dah tak laku tu.

I told my mother loud and clear and menyindir " faham ke muka2 tebal yg tak tahu malu ni.Rumah ni bukan hotel ada baruah to run around to feed some of them 3 meals aday!

Dah besar2 panjang dan beranak pinak and still dont get it?

Tu cucu menantu emak tu Naim, Hafeez pagi2 rajin sapu sampah dan siram pokok semua.Itu orang luar emak...menantu bukan anak lelaki sendiri or nephew orang lain but our family.

The nieces, sisters and sisters in law semua rajin2 bertungkus lumus berkerja didapur tu are all to help but some of their sons in this house langsung tak tahu malu mahu berusaha.Duduk melepak and menyemak kan rumah lagi ada.

Geram rasa hati ni.Pagi2 saya dah kata kan

" Jika rasa tak boleh nak membantu and do something balik rumah masing2 dari menyusah kan hidup orang lain and emak ni"..

Kita pandang pun sakit hati kan.

I am sure i am not the only one in Malaysia facing this issue with all this lazy and useless people.They are like parasite in our life.

As far as i am concern mampuss kau org la tak suka aku pun yg salah tetap salah. Ubah la sikap pemalas tu!

Puas saya mengajar, berleter kan and show as an example dari kecil sampai ke tua!

There always some bad apples in a family.They drived u nuts and become a pest after a while.

Sikap curi tulang, tidak apa attitude, duduk bersembang panjang dah jadi mcm penyakit dlm masyarakat Melayu these days!


Status Chef Wan itu mendapat perhatian ramai orang yang bersetuju dengan statement Chef Wan itu kerana memang ramai yang sebegitu perangainya.

Namun selepas itu, tampil seorang yang dikatakan ahli keluarga Chef Wan yang membalas kembali kenyataan dari Chef Wan tersebut.

Katanya, mereka penat kerana melayan karenah dan tetamu Chef Wan sendiri.

Lihat komen ini:





0 comments:

Post a Comment