19:18 0

Respon Chef Wan Dedah Perangai Anak Buah Yang Ingin Menyamannya


Respon Chef Wan Dedah Perangai Anak Buah Yang Ingin Menyamannya



Nampaknya Chef ternyata berang dengan perangai anak buahnya yang melenting setelah ditegur oleh Chef Wan ketika hari raya yang lalu.


Sehinggakan anak buahnya itu mahu menyamannya. Kini Chef Wan tampil membalas kenyataan anak buahnya itu:

Jom baca:


Bagus jugak kenyataan saya dipagi Raya ke 2 itu menjadi viral paling tidak dapat menyedar kan diri segelintir manusia yg tak reti bahasa dan tidak bertanggung jawab terhadap Ahli keluarga lain yg rajin berusaha sedang kan mereka2 ni berpeluk tubuh dan cuma tahu nak isi tembolok sendiri!

Sepatutnya bila orang tua membebel itu untuk kebaikan sendiri dan jugak masyarakat supaya kita ini belajar berdisplin dan menghormati orang lain. Akan tetapi ” hi kita pulak di persalahkan dan nak saman malu? Sila kan…” Dasar manusia yg seumpama ” kacang yg lupa kan kulit ini yg saya sama kan juga akan peribahasa orang tua2 bak kata ibu saya sendiri “Kita beri dia makan digigitnya balik”

Saya sudah pun bagi tahu dia at time beri makan Anjing itu pun masih lagi baik dan menghormati tuannya. Dah la balik satu sen pun tak contribute apa2 saya juga yg beri ibu saya duit to feed him too among my other family tak kan la nak suruh membantu dan bagun awal kita di salakan balik?

Masih nak menegak kan benang yang basah tu jugak and jadi batu api to instigate all my nephew and nieces yg saya ber leter kan itu. Fitnah cerita dia penat seharian memberi makan peminat saya as all my other nephews were doing it outside the porch while dia kepala nya yg buka kedai kopi dan mengadap kaca TV siang dan mlm.

Dlm IG pun saya dah jelas memang saya tak masak lauk pauk Hari Raya as after doing it so many years this last few yrs i left to my sisters and in law serta nieces pun.Dia burukan saya konon nya saya kata saya yg masak?

Nampak sangat hati dia yg jahat ini. Saya bakar cakes 2 hari and i am the Bank Negara each Raya to provide the money to belanja hari Raya for my fans and family. Dah la segala mencekek dia tu kita menanggung kita pulak di persalahan bila suruh berkerja.

Tebal muka boleh balik lagi kerumah pulak tu! Sejujur jujur nya both my mother and my sisters semua memang marah kan dia dan tegur sikap biadap dia to me and even my mother. Dah la Universiti drop out with his problems kita jugak di persalahkan. Biar la Si Luncai itu terjun dgn Labu2 nya. My update sebut nama atau tunjuk muka dia pun tidak tiba terasa pedasnya pulak!


.................................................................................................

When i think of this whole kejadian di pagi Raya nak gelak pun ya tiba2 jadi viral kan.

Pada hal kita ni bercerita sesama kita akan pengalaman kita di Hari Raya having to deal with all this lazy and negative human being that are oftened like a parasite in our life and how we can change their mind set and perception to be like us.

Positive energy like us are bound to think alike and oftened menjadi mangsa2 to all this selfish human being.
Sometime i also wondered why it took me so long to not see all this but selalu bermurah hati dan mahu menolong mereka.

Diakhirnya kita di gigit balik sampai berani nak saman malu ni and wants to ruined apparently my entire career and muflis kan saya dlm internet tu.
What an evil hearted person this dog is?

In the 1st place i never even post a photo of him neither did i mentioned his name except make a general comment about some nephews being lazy and bangun lewat di second Raya.

Tak sentuh langsung pasal solat Raya or Subuh etc.
Gambar pun nampak kaki dan tak clear pun.

I have no intension of aib kan anyone except sebagai ketua keluarga saya berhak menegur.Sampai tiap2 tahun cerita yg serupa.Kena hamuk dan maki dia baru bangun.
Bebal sungguh otak dia ni.

Pandai pulak melatah dan meroyan bila termakan lada saya ini.
Ingat kan cerdik rupanya bodoh jugak masuk dlm umpan saya nampaknya.

Nak buruk kan saya diakhirnya pekung sendiri habis terkeluar.
Elok2 orang tak tahu its u now they know siapa manusia yg kurang ajar dan di anjing kan saya.

Biar la si Anjing tu nak menyalak di bukit itu sampai pagi pun saya tak peduli.

He cheated my mother from the money i gave my mom rm4000 konon nya nak beli ticket nak pi study balik ...my mother tunggu la almost 6 months bila nak balik ke University rupanya dia dah tahu nasib dia and duit orang tua tu pun hangus! Tanya la my mom tu if this is a lie?

Allah pun tahu isi hati saya yg sebenar membantu dia supaya dapat menukar nasib Ibu dan family dia jangan merempat.

Bertahun saya bantu ibu nya from rm2000 to rm2500 untuk memberi makan mereka sekeluarga and making sure they go to school.

Sampai masa boleh kata nak jatuh kan saya ni?
Eh..kuasa itu dtg dari mereka ke?

0 comments:

Post a Comment